Geslaagde winkelinrichting: korte deadline, snel schakelen

18-06-2024

Bij retail- en interieurprojecten is flexibiliteit vaak cruciaal voor succes. Dit vereist meestal snel schakelen, het bieden van op maat gemaakte oplossingen en het halen van deadlines. Het gaat erom dat men zich kan aanpassen aan veranderingen, creatief kan denken en strakke tijdschema's kan respecteren. Wie daarin slaagt, maakt het verschil. Een recent project van interieurbouwer Project 2000, in samenwerking met staalleverancier Perfotube voor de herinrichting van Marc Edwards Menswear in Haarlem, illustreert deze kwaliteiten perfect.

winkelinrichting Marc Edwars Haarlem door Perfotube

Geslaagde retailinrichting voor kledingwinkel in Haarlem

Met meer dan 25 jaar ervaring in interieur-, standbouw en winkelinrichtingen, kreeg Marcel Combé, oprichter van Project 2000 in Utrecht, de taak om in korte tijd een kledingwinkel te voorzien van een nieuw interieur. Dit was voor Marcel reden genoeg om Perfotube te benaderen, een staalleverancier waarmee hij eerder met succes meerdere retailprojecten had afgerond. Zijn verzoek was duidelijk: binnen zeer korte tijd moest er een nieuwe inrichting worden gerealiseerd voor Marc Edwards Menswear, een herenkledingwinkel in Haarlem. Marcel houdt van een uitdaging en, ondanks de strakke deadline, was hij ervan overtuigd dat Project 2000 deze opdracht binnen de gestelde tijd kon voltooien.

Zwart gecoate draagbalk met frontpresentatie van Perfotube

 Zwarte gecoate draagbalk met frontpresentatie

Combinatie van maatwerk en standaardoplossingen

Maar Marcel stond er niet alleen voor. Gezien de korte deadline bezocht Marcel de showroom van Perfotube in Renswoude om direct de mogelijkheden te bespreken, advies te krijgen over beschikbare staaloplossingen en knopen door te hakken. Na overleg en het bespreken van de ontwerptekeningen werd besloten om zowel maatwerk als standaardoplossingen te gebruiken om de deadline te halen. "Ik was onder de indruk van de snelheid en precisie waarmee Perfotube te werk ging. Binnen de kortste keren werden schetsen werkelijkheid en stonden de nieuwe elementen klaar om te worden geïnstalleerd", vertelt Marcel.

Slimme staaloplossingen

De adviseurs bij Perfotube dachten slim na en combineerden een aantal standaard onderdelen (retail presentatiesystemen) met maatwerk staanders om een unieke wandkast voor het winkelinterieur te creëren. De stalen staanders werden op maat gemaakt en zwart gepoedercoat. Door de haakse bevestiging kunnen ze direct tegen de achterwand van de winkel konden worden bevestigd. De tussenliggende onderdelen van de kastenwand zijn samengesteld uit standaard accessoires van het Perfotube RAW programma. De stalen draagbalken, dragers en frontale presentaties zijn ook zwart gepoedercoat.

In combinatie met de houten lattenwand, een balie met gemarmerd HPL blad en een eiken gefineerd blad op een bestaand zwart stalen onderstel vormt het één strak geheel. Zelfs de deur en de paskamers werden door Project 2000 onder handen genomen, wat resulteerde in een tevreden eindklant.

stalen staanders met haakse bevestiging tegen achterwand

Haakse bevestiging van de wandkast direct tegen de achterwand

De perfect combinatie: op maat gemaakt- en standaardoplossingen

Perfotube heeft haar slogan "samen sterker met staal" volledig waargemaakt, aldus Marcel Combé. Voor de winkelinrichting van Marc Edwards Menswear combineerden ze maatwerk met standaard accessoires, waardoor de strakke deadline van het project werd gehaald. Dit overtuigde Marcel van Project 2000 om opnieuw voor de staaloplossingen van Perfotube te kiezen bij de aanpassingen van een winkelinrichting in Amsterdam.

Op zoek naar een partner die met je meedenkt? Perfotube staat voor je klaar! Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen en neem contact met ons op.

 
Bron: https://www.binnenwerk-online.nl/artikel/korte-deadline-snel-schakelen/

Interesse?

Neem contact op