De voordelen van een aluminium haakprofiel

06-03-2024

Als interieurbouwer maak je regelmatig gebruik van een haaklat. Ook wanneer je zelf thuis iets wil ophangen, dan zal je wellicht gebruik maken van een haaklat. Wat wij bij Perfotube ervaren en zien, is dat vaak nog een houten haaklat gebruikt wordt, maar een haaklat van aluminium heeft vele voordelen ten opzichte van de houten variant. In dit bericht zullen we dieper ingaan op de voordelen van een aluminium haaklat en waarom het een slimme keuze is voor zowel professionele interieurbouwers als voor enthousiaste doe-het-zelvers.

 aluminium haaklat

Aluminium haakprofiel of hout?

Zoals gezegd, naast het vertrouwde gebruik van houten haaklatten in de interieurbouw en het ophangen van items thuis, begint de populariteit van aluminium haaklatten steeds meer toe te nemen. Deze trend is niet zomaar ontstaan; er zijn duidelijke voordelen die de keuze voor aluminium rechtvaardigen.

Duurzaamheid

Een van de meest opvallende voordelen van een aluminium haaklat is de duurzaamheid. In vergelijking met hout is aluminium bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals badkamers of keukens, waar hout gevoeliger is voor beschadiging en bederf.

Ook zaag je met onze haaklatten precies de lengte af die je nodig hebt voor jouw montage. Hiermee wordt onnodige materiaalverspilling dus voorkomen. De haaklatten zijn voorzien van voldoende voorgeboorde gaten, waardoor je de haaklat vrijwel volledig kunt benutten. Zo streven we bij Perfotube niet alleen naar duurzame oplossingen, maar ook naar een praktische en efficiënte ervaring voor elke gebruiker.

Belastbaarheid

De belastbaarheid van een haaklat is een cruciaal aspect. Een ander groot voordeel is de belastbaarheid van het aluminium haakprofiel. Ten opzichte van de houten variant is de aluminium versie sterker qua ondersteuning. Ondanks het lichte gewicht scoort de aluminium haaklat op dit aspect beter dan een houten haaklat.

Strakke montage

Wanneer je naar de haaklat van aluminium kijkt, valt eigenlijk meteen op hoe dun die is. De haaklatten van hout die nu nog vaak gebruikt worden zijn meestal tussen de 18 en 22 millimeter dik. Een aluminium haaklat is maar 6 millimeter dik, dit is minimaal 3x (!) zo dun als een houten haaklat. Het voordeel hiervan is dat objecten veel strakker tegen bijvoorbeeld een muur gemonteerd kunnen worden. 

Zo werkt het aluminium haakprofiel

 

Tijdbesparend

Wat we nu vaak horen van interieurbouwers, is dat ze zelf hun haaklatten maken. Dit kost natuurlijk tijd en moeite. Dit is natuurlijk niet de voornaamste reden om over te stappen naar aluminium haakprofielen, maar het gemak en de tijdbesparing is zeker mooi meegenomen naast de overige pluspunten.

Ruime voorraad in verschillende lengtes

Bij Perfotube hebben we een ruime voorraad aanwezig in verschillende lengtes. Op voorraad hebben we lengtes van 6,3 en 2 meter. Je kan de haaklat gemakkelijk zelf op maat zagen. Mocht het handiger zijn als wij de lat al op maat zagen, dan doen we dat graag.

Gratis sample of proefpakket

U kunt bij ons, nu tijdelijk met korting, een haakprofiel proefpakket bestellen. Om u te overtuigen bieden we ook een gratis sample aan. Neem hier contact met ons op om uw gratis sample aan te vragen. Op deze manier kan je laagdrempelig kennis maken met het product!

Interesse?

Neem contact op