https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/ib2/Han-Bakermans-ib2-1920x600.jpg?preset=content

“Het is heel breed bij ons,” beaamt eigenaar Han Bakermans. “Er is eigenlijk geen project waar wij nee tegen zeggen. Die breedte maakt het ook leuk, door de afwisseling.”

Iets mooi ronds

“We maken het liefste wat moeilijker werk”, vervolgt hij. “Iets mooi ronds in hout, of een andere lastige of aparte constructie. Niet de massaproductie, maar uitdagingen die net wat meer kennis vereisen.” 

Vieze handen

En staal? “Wij hebben als interieurbouwer niks met ruw staal; daar hebben de jongens hier gewoon geen feeling mee. Maar een mooi stuk afgewerkt metaal waar je zelf niks meer aan hoeft te doen en ook geen vieze handen van krijgt? Ja, daar kunnen we wel wat mee.” 

Laatst hadden we twintig speciale stalen onderstellen nodig. Die bleken bij Perfotube verrassend prijsgunstiger dan bij de plaatselijke metaalbewerker.

Han Bakermans

Eén en één is twee

De samenwerking met Perfotube dateert al van vijftien jaar geleden, vertelt Han. “In het verleden heb ik bij een andere interieurbouwer gewerkt als bedrijfsleider. Toen kocht ik al spullen in bij Perfotube. De relatie is altijd goed geweest, dus toen ik dit bedrijf overnam was het eigenlijk een kwestie van één en één is twee.” 

Prijsgunstiger

Tot voor kort ging het daarbij vooral om retailprojecten, zoals het inrichten van kledingzaken, maar tegenwoordig weet IB2 Perfotube ook te vinden voor projecten in andere segmenten: “Laatst hadden we voor de inrichting van een kantoor twintig speciale stalen onderstellen nodig. Die bleken bij Perfotube verrassend prijsgunstiger dan bij de plaatselijke metaalbewerker. Door hun schaalgrootte en professionaliteit zijn ze in seriematig maatwerk echt concurrerend.” 

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Combinatie van standaard en maatwerk

“Ze hebben een breed standaard assortiment voor winkelinrichting en showroominrichting, waarmee we eigenlijk al heel aardig uit de voeten kunnen. En zo nodig combineren we het met maatwerk. Laatst bij Campingaz/Coleman bijvoorbeeld, voor wie we een showroom hebben ingericht. Daar hebben we deels gebruik gemaakt van standaard presentatiesystemen, maar sommige onderdelen moesten wat groter worden. En we wilden ook coating in een afwijkende kleur. Over dat soort dingen kunnen we dan snel schakelen.” 

Bij winkelinrichting heb je met deadlines te maken. Als het staalwerk er op de afgesproken datum niet is, kan zo’n winkel simpelweg niet open.

Han Bakermans

Deadlines

Dat snelle schakelen is zeker bij retailprojecten belangrijk, benadrukt Han: “Bij winkelinrichting heb je met deadlines te maken. De opening staat gepland, punt. Als het staalwerk er op de afgesproken datum niet is, kan zo’n winkel simpelweg niet open. Wat wij in eigen huis maken, heb ik zelf in de hand. Maar voor materiaal van derden ben je afhankelijk van je relaties. Daarin heeft Perfotube mij nog nooit in de steek gelaten. We hebben een goed aanspreekpunt in de buitendienst, die snel en adequaat reageert. En als je naar kantoor belt, dan krijg je ook deskundige mensen aan de lijn. Ja, ik kan ze aanbevelen.” 

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op