https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/Havep/Danny-Talboom-Havep-1920x600.jpg?preset=content

Om hen te ondersteunen bij de verkoop, stelt HAVEP zijn dealers presentatiemeubilair ter beschikking. “De presentatie in de showrooms van resellers is belangrijk in onze business”, verklaart trade marketeer Danny Talboom. “Daarom investeren we zelf in de showroominrichting en aankleding.” 

Strakke shop in shop

“Het werkt voor beide partijen prettig dat wij de presentaties voor onze rekening nemen. Wij zijn gebaat bij een strakke shop in shop en een uniforme uitstraling van ons merk. En dealers voelen zich ontzorgd. In de zin van: jullie krijgen die hoek in de winkel en regel het maar.”

Rechtstreeks schakelen

Sinds kort worden de presentatiemeubels volledig door Perfotube geproduceerd:  “Voorheen leverde Perfotube al verschillende onderdelen, maar was er nog een andere partij bij betrokken. Toen die samenwerking ten einde kwam, zijn we rechtstreeks met Perfotube gaan schakelen. En ik moet zeggen dat ons dat goed bevalt.”

Zelf te monteren

“Samen met Perfotube hebben we onze meubels ook wat meer gestandaardiseerd. Vroeger zat er vrij veel maatwerk in, waardoor we altijd van een ander afhankelijk waren als we iets geregeld wilden hebben. Ook waren er altijd twee monteurs nodig om een meubel in elkaar te zetten. Naast dealers door heel Nederland hebben we inmiddels ook resellers in Duitsland en Frankrijk. Dus je kunt je voorstellen dat het handiger is als die zo’n meubel zelf kunnen monteren.” 

 

https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Havep.jpg?preset=content

Wandstellingen en mobiele eilandpresentaties

“We zijn begonnen met wandstellingen en nu hebben we samen ook een mobiel meubel ontwikkeld. Een eilandpresentatie op wielen, die we overal in een winkel kunnen plaatsen. Daarmee zijn we een stuk flexibeler in kleine showrooms. Bijvoorbeeld de lokale schildersvakhandel die geen ruimte heeft voor een complete wand, maar wel voor een klein rek met broeken.” 

Uitrol in de markt

“In de loop van 2020 zijn we gestart met ons nieuwe concept en gaandeweg rollen we het uit in de markt. Dat doen we op basis van de behoefte bij dealers. Een verbouwing van de winkel, een upgrade van de inrichting of de realisatie van een nieuwe showroom; dat zijn mooie momenten om over te gaan. Maar meubels in de oude stijl die we pas anderhalf jaar geleden geplaatst hebben en die nog gewoon goed zijn, zullen we niet meteen vervangen. Mede vanuit het oogpunt van duurzaamheid.” 

We zijn begonnen met wandstellingen en nu hebben we samen ook een mobiel meubel ontwikkeld. Daarmee zijn we een stuk flexibeler in kleine showrooms.

Danny Talboom

Tweede leven

Over duurzaamheid gesproken: dat is volgens Danny ook een pluspunt van de nieuwe meubelsystemen: “Als je een meubel helemaal op maat maakt voor één specifieke showroom, dan kun je het daarna niet meer hergebruiken. Het modulaire systeem dat we met Perfotube hebben ontwikkeld is eenvoudig uit te breiden, in te krimpen én te hergebruiken. Dus als de ene dealer het niet meer nodig heeft, dan belandt het niet in de container maar krijgt het bij een andere dealer een tweede leven.” 

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Grondstofprijzen sky-high

“Op alle fronten hebben we het nu beter voor elkaar”, besluit Danny. “Gebruiksgemak, efficiency, duurzaamheid...” En de kosten? “Op dit moment heeft iedereen te maken met grondstofprijzen die sky-high gaan, dus ik vroeg me even af of de productie van onze presentatiemeubelen zou gaan haperen. Maar het fijne aan Perfotube is dat ze ook over dat soort dingen meedenken. Ze bieden dan bijvoorbeeld aan om een aantal onderdelen in een grotere oplage te produceren en alvast voor ons op voorraad te leggen. Om op die manier de kosten nog enigszins te drukken.”

Ons modulaire systeem is eenvoudig uit te breiden, in te krimpen én te hergebruiken. Dus als de ene dealer het niet meer nodig heeft, krijgt het bij een andere dealer een tweede leven.

Danny Talboom

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op