https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/Frits de Jong/Iris-Teeuwen-Frits-de-Jong-1920x600.jpg?preset=content

Waar moeten we dan aan denken? “Bij hotels kun je denken aan de kastjes waar de minibar in zit, de koffiemeubels, de nachtkastjes… Daarbij gaat het vaak om honderden stuks van hetzelfde meubel. En naast de inrichting van de kamers doen we in hotels meestal ook het interieur van de lobby, waar tegenwoordig ook vrijwel altijd staal in zit. Denk aan stalen frames in het buffetmeubilair of een stalen constructie in of boven de receptiebalie.”

Zichtbaar én onzichtbaar staal

“In kantoorinterieurs is staal ook al jaren de trend. Veel grote, robuuste frames. Vaak in combinatie met elegante elementen, zoals walnotenhouten plankjes. Daarnaast gebruiken we regelmatig verborgen staalconstructies. Zo moesten we laatst een grote composietstenen tafel maken met een overspanning van dik drie meter. Dat gaat niet op een houten frame, dat houdt de constructie niet. Dus dan bouwen we er een stalen frame in, als een onzichtbare dragende constructie.”

Het moet precies passen

Voor al die stalen constructies werkt Frits de Jong Interieurbouw veel samen met Perfotube, vervolgt Iris: “Wij kunnen zelf niet zoveel met staal. Onze machines zijn alleen geschikt voor houtbewerking. Dus wij combineren onze eigen planken en kasten regelmatig met de stalen frames van Perfotube. Dat vraagt om een goede samenwerking, want het moet precies in elkaar passen.” 

Afhankelijk van elkaar

Wat vindt Iris als werkvoorbereider belangrijk in de samenwerking met een leverancier? “Dat de communicatie goed verloopt. Ja, communicatie is het allerbelangrijkste, want we zijn zo afhankelijk van elkaar. Niet alleen qua maatvoering, maar ook qua vormgeving. Én qua deadlines natuurlijk.”

Milestones

“Om onze gezamenlijke deadlines te halen, spreken we tussentijdse milestones af. Wanneer ik onze tekeningen inlever, wanneer Perfotube de productietekeningen stuurt. Sinds kort kunnen wij hun technische tekeningen ook inlezen in ons eigen programma, waardoor wij onze kasten al meteen in de frames van Perfotube kunnen tekenen. Dat scheelt tijd en we kunnen ook nog zaken aanpassen als een klant of wijzelf sommige details bij nader inzien toch anders willen. En het voorkomt ook ontwerpfouten. Als er een lipje op een onhandige plek blijkt te zitten, dan zien je dat meteen.”

Als we een groot project hebben, komen ze langs om het helemaal door te spreken. Zo kunnen we het in één keer op de juiste manier op papier zetten.

Iris Teeuwen

 

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Persoonlijk contact

Zijn er tot slot nog andere aardige dingen die we kunnen vermelden over de relatie met Perfotube? “Ja, dat ik het persoonlijke contact erg op prijs stel. Als we een groot of ingewikkeld project hebben, komen ze bij ons langs om het helemaal door te spreken. Zo kunnen we het in één keer op de juiste manier op papier zetten. Heel fijn, want dat scheelt ons allebei veel uitwerktijd. En bij kleinere projecten of een snelle vraag is er altijd wel even telefonisch overleg mogelijk. Bij andere partijen loop je daar nog wel eens tegenaan. Zeker in tijden als deze, nu er heel veel vraag is en weinig materiaal voorhanden.” 

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op