https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/De Haas/Luc-de-Haas-De-Haas-Interior-partner-1920x600.jpg?preset=content

“Met De Haas InteriorPartner verzorgen we turnkey projectrealisatie en bouwmanagement”, legt hij uit. “Daarbij werken we samen met onze bouwpartners en onderaannemers, maar zijn wij als hoofdaannemer volledig verantwoordelijk voor het eindresultaat, de kosten en de planning van alle werkzaamheden die er bij een bouwproject komen kijken. Met InteriorGroup Venlo richten we ons op maatwerk interieurbouw voor met name de zakelijke markt.”

Steeds meer maatwerk

Voor interieurprojecten doet hij regelmatig een beroep op Perfotube. “We kennen elkaar nog uit de tijd dat ik bij een andere interieurbouwer werkte, die zich uitsluitend op de retail richtte. Perfotube was destijds onze vaste leverancier voor presentatiesystemen. In eerste instantie alleen standaard winkelsystemen, maar langzamerhand kwam daar steeds meer maatwerk bij. Dan praat ik over tien jaar geleden. Inmiddels is negentig procent van al het staal dat ik bij Perfotube inkoop maatwerk.”

We wilden een coating in een kleur die niet bestond. Perfotube heeft die poedercoating speciaal voor onze klant laten ontwikkelen.

Luc de Haas

Poedercoaten in een kleur die niet bestaat

Of hij voorbeelden kan geven van projecten waarin staal op maat is verwerkt? En of! “Duifhuizen bijvoorbeeld. Dat is een winkelketen in lederwaren waarvoor we, samen met De Boer Interieurbouw en Perfotube, diverse winkels hebben mogen inrichten. Onder meer een pilot store in Veenendaal. Alle metalen frames en displays waren maatwerk. Maar ook de stalen plafondelementen. De frames en displays hebben ze gecoat in een heel specifieke kleur koper, die daarvoor niet eens bestond. Perfotube heeft die poedercoating speciaal voor die klant laten ontwikkelen.”

Een beter eindproduct

“Een groot voordeel van Perfotube is dat zij zelf de engineering doen van de onderdelen die ze maken”, vervolgt Luc. “Ze hebben de kennis en expertise om tot een beter eindproduct te komen dan de opdrachtgever oorspronkelijk voor ogen had. Functioneel en kwalitatief beter, maar vaak ook kostentechnisch voordeliger.”

Multifunctionele elementen

“Ik vind het fijn dat ze al vanaf de productontwikkeling proactief meedenken. Zo hebben ze voor Duifhuizen bijvoorbeeld een serie metaalcomponenten modulair ontworpen, waardoor de klant die multifunctioneel kan inzetten. Elementen die aanvankelijk alleen waren bedoeld om tassen aan te hangen, maar die nu ook bruikbaar zijn als riemenrek of schapmodule.” 

Biertanks

Dan schiet Luc nog een mooi voorbeeld te binnen: CASA CHOW, een streetfood bar in Gouda. “Vanwege de vorm van het pand, heel lang en smal, was het onze grootste uitdaging om daar biertanks kwijt te kunnen. Omdat er geen kelder was, waar je de biertanks normaal gesproken plaatst, hebben we een andere oplossing moeten bedenken. Dus toen hebben we daarvoor een metaalconstructie geïntegreerd in het interieurontwerp.” 

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Huzarenstukje

“Let wel, dan praat je over tanks van duizend of tweeduizend liter, dus ook over een gewicht van tweeduizend kilo. Daar hebben we heel wat berekeningen op losgelaten, en daarbij heeft Perfotube ook enorm proactief meegedacht. Van de constructieberekeningen voor de frames tot en met de realisatie op maat. Er zat nog meer metaalwerk in dat project, maar dat frame voor die biertanks was echt een huzarenstukje.” 

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op