https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/De Boer/Jacob-de-Boer-in-zijn-werkplaats-1920x600.jpg?preset=content

De Boer is altijd al een familiebedrijf geweest, vertelt eigenaar Jacob de Boer: “Maar wel in handen van verschillende families. We bestaan al sinds 1932. In 2015 heb ik het bedrijf overgenomen en op een zeker moment hebben we ook de naam aangepast.”

Twee merknamen

“Of namen, moet ik eigenlijk zeggen,” herstelt hij zich. “Want we hanteren twee merknamen. De Boer Maatwerk in keukens, waarmee we ons op de particuliere markt richten. En De Boer Maatwerk in interieur, waarmee we de zakelijke markt bedienen.”

Ambachtelijk vakmanschap

Wie de website van De Boer bezoekt, ziet dat er in negentig jaar één ding onveranderd is gebleven in het bedrijf: het ambachtelijke vakmanschap. “Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, van één tot en met drie stuks. Dat heeft alles te maken met onze liefde voor ambachtelijk vakmanschap. We hebben een bewuste keuze gemaakt om onze productie niet te automatiseren.”

‘Metaal? Bel Perfotube maar…’

En als er metaal aan een project te pas komt…? “Dan is Perfotube ons vertrekpunt”, antwoordt Jacob beslist. “We kennen elkaar al uit een vorig leven, toen ik directeur was bij een grote interieurbouwer. Daar waren ze een van onze metaalleveranciers. Hier zijn ze dé leverancier. Als het om staal gaat, en dan met name om maatwerk in staal, dan zeg ik tegen mijn medewerkers: bel Perfotube maar. Of beter nog, als het om maatwerk in metaal gaat. Want metaal is meer dan staal alleen, hè.”

Fanshop van ADO

“Een mooi voorbeeld is de fanshop van ADO Den Haag. Daar hebben we onlangs een nieuw ontwerp voor gemaakt, dat we ook helemaal hebben uitgevoerd. Perfotube doet dan alles wat er aan metaal in zit. Van een logo in staal tot de metalen hangsystemen. Maar ik kan ze bijvoorbeeld ook bellen als ik voor een klant twaalfhonderd prijskaarthoudertjes nodig heb.”

Als het om staal gaat, en dan met name om maatwerk in staal, dan zeg ik tegen mijn medewerkers: bel Perfotube maar.

Jacob de Boer

Pronkstuk

“Een ander voorbeeld is een grote lamp voor een restaurant op het Rokin in Amsterdam. Speciaal materiaal, speciale goudkleur, speciale verlichting. Dat is echt een pronkstuk geworden. Een kunstwerk. Perfotube had in principe gewoon kunnen maken wat de klant voor ogen had. Maar ze zien dan bijvoorbeeld dat de metalen pijpjes in het ontwerp wel erg dun zijn. Dat die lamp er misschien aan gaat als iemand er een keer tegenaan slaat. Dan gaan ze net zo lang aan het engineeren tot ze een robuustere oplossing hebben, die toch recht doet aan het ontwerp.”

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Wild idee

“Hetzelfde bij die fanshop van ADO. Daar hadden we nog niks voor, alleen een wild idee van onze ontwerper. Die zet ik dan samen met Perfotube om tafel, om dat idee te vertalen naar iets maakbaars en betaalbaars. Op zo’n moment haal je het beste uit Perfotube, als je ze laat engineeren. Van mij mogen ze dat als slogan bij hun bedrijfsnaam neerzetten. Perfotube, dé metaalengineers."

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op