https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/Klantcases/Van t Wout/John-Coenders-van-t-Wout-interieurbouw-1920x600.jpg?preset=content

De omvang van de projecten leverde een pittige uitdaging op, vertelt operationeel directeur John Coenders: “Wij zijn sterk in speciaalmeubilair, zoals een receptiebalie, ontbijtbuffet of bar. En niet zozeer in de grote series die er bij het inrichten van honderden kamers komen kijken. Daar hebben wij de productiecapaciteit niet voor, waardoor we prijstechnisch normaal gesproken niet mee kunnen.” 

Proefkamer

“Aanvankelijk hielden we de boot daarom een beetje af. Totdat we een proefkamer mochten inrichten waar veel metaalwerk in zat. Want in combinatie met metaal was het voor ons opeens wél interessant. Dat wil zeggen, als we dat met de juiste partner zouden kunnen doen.”

Prijstechnisch wel mee

Die partner vond Coenders in Perfotube. “We hebben de opdracht echt als team binnengehaald”, vertelt hij. “Door het grote aandeel staal in het project, konden we prijstechnisch wel mee. Dat bood ons een unieke kans om het allebei te doen; het speciaalmeubilair én de kamers.” 

226 badkamerspiegels

Grote series, waar praten we dan over? “In Scheveningen ging het om 226 kamers. Dus 226 garderobekasten, 226 bureaus, 226 badkamerspiegels, 226 wastafelmeubels, 226 bed-achterwanden. En Amsterdam ligt nu even stil met het oog op corona, maar daar hebben we ondertussen ook al 180 van de beoogde 306 kamers ingericht.” 

Succesfactor

Bij beide projecten was samenwerking volgens Coenders de belangrijkste succesfactor: “Toen we de vraag kregen om het eerste project te begroten, hebben we meteen verschillende partners om ons heen verzameld. Vier partijen, met ieder hun eigen specialisme. In die samenstelling hebben we ook de proefkamers gemaakt. En daarna samen geëvalueerd; wat kan sneller, wat kan beter? Op die manier hebben we een gouden team gesmeed.” 

We hebben de opdracht echt als team binnengehaald.

John Coenders

 

Logistieke operatie

Als projectleider was Coenders verantwoordelijk voor de hele logistieke operatie op locatie: “Je krijgt op één dag leveringen binnen van meerdere partijen, dat moet je op elkaar afstemmen. En je hebt niet alleen te maken met meubels die naar binnen moeten; de bouw gaat ook gewoon door. Er zijn elektriciens die hun werk moeten doen, bouwvakkers die bezig zijn met binnenwanden, glaszetters die de buitengevel aan het afmaken zijn. Allemaal verschillende partijen die in zo’n pand aan het werk zijn en tegelijk gebruik willen maken van de bouwlift.”

 

Whitepaper

5 tips voor werken met zichtbaar staal

Gratis whitepaper

 

Andere uitdaging

Tot slot, is zo’n gezamenlijk project voor herhaling vatbaar? “Zeker. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Inntel ons na Scheveningen vroeg voor het project in Amsterdam. Daar wachten we nu op een ‘go’ voor de laatste zes verdiepingen. Met de extra complicatie dat het hotel al in bedrijf is. In Scheveningen hoefden we daar geen rekening mee te houden, maar als er gasten zitten dan kun je ’s avonds natuurlijk niet boren of inhuizen. En we hebben ook maar één lift beschikbaar. Dat wordt dus weer een hele andere uitdaging. Maar die gaan we zeker niet uit de weg.”

Toen we de vraag kregen om het eerste project te begroten, hebben we meteen partners om ons heen verzameld.

John Coenders

Ook samen sterker worden met staal?

Neem contact op