6 tips voor staal in interieurs

06-04-2023

Staal is een veelzijdig materiaal dat vaak wordt gebruikt in interieurbouw, van meubels tot verlichting en accessoires. Het kan een bepalend element zijn om een ruimte een bijzondere look te geven. Deze 6 tips helpen jou als interieurbouwer om een interieur nét dat beetje extra te geven.


1. Gebruik geperforeerd staal voor een industriële look

Geperforeerd staal is staal met kleine gaatjes erin, wat het een uniek en interessant uiterlijk geeft. Het kan worden gebruikt in meubels, zoals tafels of boekenplanken, of als accenten, zoals in lampenkappen of kandelaars. Geperforeerd staal geeft een ruimte een industriële look en kan een interessant contrast creëren met andere materialen, zoals hout of glas.


 2. Gebruik gebogen staal voor een elegante look

Gebogen staal heeft een unieke uitstraling en kan een gevoel van elegantie en verfijning toevoegen aan een ruimte. Door gebogen staal toe te passen in bijvoorbeeld een meubelstuk, kunstwerk, of roomdivider, creëer je elementen in een interieur die gegarandeerd de aandacht trekken.

3. Gebruik roestvrij staal voor een moderne look

Roestvrij staal is niet alleen resistent tegen roest maar zorgt door de matglanzende afwerking voor een moderne look. Het wordt natuurlijk vaak gebruikt in keukens, voor bijvoorbeeld afzuigkappen en wandafwerking, maar het kan ook worden gebruikt voor accenten in andere delen van een interieur, zoals in badkamers of als verlichting. Roestvrij staal is gemakkelijk te onderhouden en kan eenvoudig worden gecombineerd met andere materialen, zoals glas of hout.
 

4. Gebruik bewerkt staal voor een unieke look

Door gebruik te maken van staal dat op een bepaalde manier is bewerkt, zoals gepolijst, geëtst of geïoniseerd, geef je het een uniek en opvallend uiterlijk. Dat maakt het perfect toepasbaar voor statement-pieces in een interieur. Bewerkt staal kan worden gebruikt in meubels, zoals tafels of banken, of als decoratie, zoals in schilderijen of kunstwerken.
 

5. Combineer staal met hout voor een warmere look

Deze tip zou voor elke interieur bouwer natuurlijk een open deur moeten zijn. Staal kan soms een koude of industriële look hebben, maar door het te combineren met hout kun je een warme en gezellige sfeer creëren. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door staal te gebruiken in meubels met houten bladen of door hout te combineren met staal in decoratie-items, zoals kunstwerken of accessoires.
 

6. Gebruik gepolijst staal voor een luxueuze look

Gepolijst staal heeft een glanzend uiterlijk dat een ruimte een luxueuze look kan geven. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in meubels, zoals een gepolijste staal tafel of een gepolijste staal spiegel. Het kan ook worden gebruikt als accenten in een ruimte, zoals gepolijste staal lampen of kandelaars. Gepolijst staal kan een opvallende toevoeging zijn aan een interieur en kan een ruimte een chique en elegante uitstraling geven.

Naast deze tips voor bijzondere staaltoepassingen in interieurs zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je met staal werkt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen zwart en blank staal, welke opties voor poedercoating zijn er, en wat doet dat met de uitstraling van een interieur? Download ons paper '5 tips voor werken met zichtbaar staal' en leer waar je rekening mee moet houden.

 

https://www.perfotube.nl/write/Afbeeldingen1/11576-perfotube-whitepaper-1064x410-300dpi.jpg?preset=newsletter

Interesse?

Neem contact op